Ασφαλιστικές λύσεις με υψηλή φερεγγυότητα

Blog

Η ασφάλιση ακινήτων ως έμμεση ασφάλιση εισοδήματος

Η ασφάλιση ακινήτων ως έμμεση ασφάλιση εισοδήματος

Σήμερα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων βλέπουν την περιουσία τους ως αναγκαία πηγή εισοδήματος.
  Εξοχικά αλλά και κύριες κατοικίες ενοικιάζονται με AirBnB και άλλες πλατφόρμες. Οι ιδιοκτήτες μετακομίζουν σε μικρότερα διαμερίσματα για να νοικιάσουν τα μεγαλύτερα κ.α.

Ιδιαίτερα λόγω της κρίσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, για πολλούς ιδιοκτήτες τα ενοίκια θα μπορούσαν να είναι το κύριο εισόδημά τους κατά την συνταξιοδότηση.

Ποια είναι η δυνατή επίπτωση ενός σεισμού ή φωτιάς στο εισόδημα του ιδιοκτήτη;

 Ακόμα και αν μία ζημιά είναι μερική, είναι ωστόσο αρκετή για να μην είναι δυνατή η ενοικίαση του ακινήτου, π.χ. για ένα ράγισμα η πολεοδομία θα μπορούσε να κρίνει το κτίσμα ακατάλληλο. Σε αυτήν την περίπτωση χάνεται όλο το μηνιαίο εισόδημα και όχι μόνον μέρος του.

  Αν δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελπίζει μόνο σε κάποια βοήθεια από το κράτος ή σε τραπεζικό δανεισμό για να αποκαταστήσει τις ζημιές. Το πιο πιθανό είναι ότι θα εμπλακεί σε χρονοβόρες διαδικασίες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα έχει καθόλου εισόδημα.

  Η αδιέξοδη αυτή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά μόνο μέσω της ασφάλισης. Με την ασφαλιστική αποζημίωση οι επισκευές θα επισπευσθούν. Επίσης υπάρχει κάλυψη απώλειας ενοικίου για τον εύλογο χρόνο αποκατάστασης του ακινήτου, δηλαδή η δυνατότητα να αποζημιώνει η ασφαλιστική τον ιδιοκτήτη για τα χαμένα ενοίκια.

  Η ασφάλιση κατοικίας από σεισμό και φωτιά  είναι ιδιαίτερα προσιτή οικονομικά και το σύνολο του κόστους μπορεί να απορροφηθεί με μικρή αύξηση του ενοικίου από τον ιδιοκτήτη.

Tags :

Income Tax Planning

    View Service